An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Nationale Herdenking 15 Augustus 1945

Op 15 augustus 1945 capituleerde Japan en eindigde de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië (nu Indonesië). De Nationale Herdenking 15 augustus 1945 is een gebeurtenis die sinds 1988 jaarlijks op 15 augustus plaatsvindt bij het Indisch Monument in Den Haag.

Vandaag herdenken de slachtoffers dit bij het Indisch Monument in Den Haag. De Nationale Herdenking 15 augustus is live te volgen; om 12.05 uur op NPO 1.

De Voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp, en de Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, legden gisteren een krans bij de Indische plaquette in de hal bij ingang Binnenhof 1a van het Tweede Kamergebouw.

De voorzitter van de ‘Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945’ Thom de Graaf begon de herdenking met een toespraak. Aansluitend sprak de Voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp.

Henry Timisela, directeur van het Moluks Historisch Museum, mocht ook een toespraak houden. Hij vertelde het oorlogsverhaal van zijn oma. Die was live te volgen. Op zijn social media schrijft de directeur van het MHM; “Op een dag als vandaag is het goed om stil te staan, achterom te kijken, om zo weer vooruit te kunnen.” De toespraak kun je hierboven terugzien.

Foto: Jeroen van der Meyde Tweede Kamer

Total
0
Shares
Related Posts