Nederlands koningspaar in Indonesië voor staatsbezoek

JAKARTA – Willem-Alexander is vandaag samen met Máxima aangekomen in Indonesië. Hij is het derde Nederlandse staatshoofd dat een staatsbezoek brengt aan voormalig Nederlands-Indië. Zijn grootmoeder Juliana was er in 1971. En zijn moeder Beatrix bezocht het land in 1995.

De Indonesische president Joko Widodo heeft het koningspaar uitgenodigd. In april 2016 bracht hij nog een bezoek aan Nederland. De staatsbezoek begint officieel morgen. Maar vandaag kwamen ze al aan.

Ze gaan onder andere kransen leggen bij een Indonesisch en Nederlands ereveld. En hebben een ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap in Jakarta.

Geen handenschudden

Bij aankomst in Indonesië werd besloten om het handenschudden zoveel mogelijk te vermijden vanwege het coronavirus. Dat was van tevoren overlegd met de Indonesiërs. Daarom werd er door het koningspaar op de Aziatische manier met de handen tegen elkaar geduwd gegroet.

Naast een bezoek aan Jakarta reizen Willem-Alexander en Máxima later deze week nog door naar Yokyakarta, Sumatra en Kalimantan.

Foto: detikNews

Exit mobile version