An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Nederlandse Ambassade in Jakarta ondersteunt hoofdstad Molukken bij afvalbeheer

AMBON – Het stadsbestuur van de Molukse hoofdstad Ambon (Pemkot) krijgt steun van de Nederlandse Ambassade in Jakarta bij de ontwikkeling van inzamelstructuren, innovaties en ontwikkelingen in huishoudelijk afvalbeheer. Hierbij wordt samengewerkt met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, en verschillende Nederlandse afvalbedrijven die zijn aangesloten bij een consortium onder leiding van de MVO.

Burgemeester Richard Louhenapessy van Ambon heeft woensdag vergaderd met Hans de Brabander, hoofd economie en handel, die vergezeld wordt door medewerker economie Intan Hadidinata en MVO-vertegenwoordiger Eline Lesing. Verder werd de vergadering bijgewoond door loco-burgemeester Syarif Hadler en stadssecretaris Anthony Latuheru.

Economie en handel behartigt de Nederlandse economische belangen in de relatie met Indonesië en bevordert de aanwezigheid van het Nederlandse bedrijfsleven op de Indonesische markt. Daarbij bevorderen zij de politieke dialoog op het gebied van energie, handel en macro-economie.

‘Het afvalbeleid dat in Ambon stad zal worden geïmplementeerd begint met het verzamelen en verwerken van afval’, zegt Hans de Brabander. Eline Lesing benadrukt dat de focus gaat naar een gezonde leefomgeving en milieu.

Het programma zal 2022 starten in het dorp Airlow Negeri Nusaniwe. Ook zal er samengewerkt worden met lokale NGO’s, zo meldt Pemkot.

Bron: Pemkot Kompas
Total
0
Shares
Related Posts