An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Nederlandse bedrijven doen goede zaken in Indonesië tijdens staatsbezoek

Nederlandse bedrijven doen tijdens het staatsbezoek van het koningspaar goede zaken in Indonesië. Dat meldt het Rijksoverheid. De handelsmissie levert in totaal naar schatting ongeveer 1,2 miljard euro op. Er wordt niet alleen samengewerkt tussen Nederlandse en Indonesische bedrijven maar ook met overheidsorganisaties.

Indonesië heeft bijna 270 miljoen inwoners en is daarmee een grote markt voor Nederland. De Nederlandse export van goederen in 2018 was goed voor 798 miljoen euro. En aan diensten 575 miljoen euro. De import vanuit Indonesië was dat jaar goed voor ruim 2,8 miljard euro en aan diensten 447 miljoen euro.

Palmolie

Ook is Nederland de grootste importeur van palmolie uit Indonesië. Daar werd gelijk vragen over gesteld door de Indonesische media.

“We kunnen Indonesië veel kennis en kunde aanbieden, op tal van terreinen en we kijken daarbij naar duurzaamheid. We mengen hulp en handel. Daar zit het verdienmodel”, zei minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel.

Lees meer op de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/10/bedrijven-doen-goede-zaken-tijdens-handelsmissie-indonesie

Bronnen: ND, Welingelichte Kringen
Foto: ANP

Total
0
Shares
Related Posts