An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Nieuw-Zeeland steunt de Molukken

De regering van Nieuw-Zeeland heeft toegezegd de ontwikkeling van nieuwe duurzame energiebronnen in de provincie Maluku (De Molukken) te ondersteunen. Eind vorige week bracht de ambassadeur van het land in Indonesië, Jonathan Austin, een bezoek aan Ambon. Dat melden verschillende Indonesische media.

“We zijn bereid om de provincie te ondersteunen met levering van hernieuwbare energie”, aldus de Nieuw-Zeelandse ambassadeur, tijdens een vergadering en diner met gouverneur Murad Ismail eind vorige week in Ambon. De ambassadeur verklaarde dat hij met een delegatie in de Molukse hoofdstad was om toegang te krijgen in Maluku. Indonesië ligt namelijk het dichtstbij Nieuw-Zeeland en is het grootste land dat programma-ondersteuning krijgt in de energiesector in vergelijking met andere landen.

“We zijn goede vrienden van Indonesië dus het is logisch dat we onze vriendschapsbetrekkingen versterken door veel samen te werken”, zei hij. Ook verklaarde hij dat Nieuw-Zeeland veel aandacht besteedt aan de provincie Maluku en andere regio’s in Oost-Indonesië.

“De Molukse gouverneur Murad Ismail heeft mij laten weten dat de provincie nog steeds veel obstakels heeft. Daarom zullen we in de toekomst proberen de Molukken te helpen door ontwikkelingsprojecten te ondersteunen”, zei hij.

Lees verder onder de banner

Volgens ambassadeur Jonathan Austin is Nieuw-Zeeland één van de toonaangevende landen, die expertise hebben op het gebied van energie en minerale hulpbronnen. En bereid zijn de Molukken op dat gebied te helpen.

Murad Ismail verklaarde dat de regio die hij bestuurt een rijkdom heeft aan natuurlijke hulpbronnen, maar aan de andere kant heel veel beperkingen heeft. De infrastructuur en de levering van energie om verschillende ontwikkelingsprogramma’s te realiseren zijn nog niet optimaal. De Molukken heeft moeite met elektriciteit leveren aan een aantal districten en eilanden. En de provinciale overheid probeert intussen de Molukse archipel in een rap tempo uit de isolatie te krijgen.

De gouverneur voegde eraan toe dat de provinciale regering van Maluku een overeenkomst heeft gesloten met de internationale NGO Mercy Corps over de toegang van Nieuw-Zeeland tot de Molukken op 25 januari 2020, met name voor de ondersteuning dus van hernieuwbare energie.

“De overeenkomst is bedoeld om de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen te versnellen. Om aan de behoeften te voldoen die wij nodig hebben in de Molukken. Gehoopt wordt dat deze overeenkomst een samenwerking op langere termijn biedt op het gebied van energie en minerale hulpbronnen”, zei de Molukse gouverneur Murad Ismail.

Bronnen: Galamedia, Antara News, Satu Maluku

Bekijk nu de nieuwe hit single ‘Candu’
Van deze Molukse artiesten!

Link op YouTube: https://youtu.be/Z3ZL40Cg-fo

Total
0
Shares
Related Posts