An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Nieuwe gouverneur Murad Ismail: “Maluku Bisa!”

AMBON – De aankomende gouverneur van de Molukken, Murad Ismail, gaat prioriteit geven aan het aanleggen van bekabeling in de provincie die de communicatie-infrastructuur moet verbeteren. Dat deelde hij mee tijdens zijn verjaardagsfeest in het Islamic Centre op het eiland Ambon.

Op 11 september is Ismail 57 jaar geworden. De nieuwe gouverneur zei in zijn speech trots te zijn dat hij als Molukker geboren en getogen is in Waihaong op Ambon.

“Als kleine jongen speelde ik op dit eiland en hier ben ik groot gebracht. Ik ben van hoofd politie Maluku omhoog geklommen naar hoofd Brimob van heel Indonesië, nu is het tijd voor mij om de Molukken op te bouwen”.

Hij gaat onder meer de kruidnagelsector met nieuwe aanplant stimuleren. De provincie krijgt dit jaar 600 duizend jonge nootmuskaat- en kruidnagelbomen van het ministerie van landbouw. De aankomend gouverneur zal in totaal 5 miljoen jonge bomen laten planten. Ook de armoedebestrijding staat op het programma.

Het verjaardagsfeest werd groots georganiseerd en dat werd gevierd met niet de minste namen. Onder anderen de Indonesische popster Rosa, de Molukse volkszangeres Mitha Talahatu, zanger Doddie Latuharhary, levende legendes Yopi Latul, Ridwan Hayat en de populaire JP Band. Zelf staat Ismail ook bekend als een geweldige zanger. De artiesten Rosa en Doddie riepen hem dan ook op het podium om wat nummers samen te zingen.

Op uitnodiging van de provinciale bestuur hebben Angelo Manuhutu en Ambonwhena Aratuaman als Molukse Nederlanders de nieuwe gouverneur gefeliciteerd met diens verkiezingsoverwinning.

Enkele stafleden van Tifa Magazine waren samen aanwezig met Aratuaman en Manuhutu als genodigden van burgemeester Richard Louhenapessy voor de 443ste verjaardag van Ambon-stad.

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Pesona Aru 2018

Pesona Aru op het Molukse eiland Aru is een verrassend festival deze maand. Vol cultuur, muziek en lekker…