An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Nieuwe gouverneur vastberaden: “Armoede bestrijden op de Molukken”

De aankomend gouverneur van de Molukken wil de bestrijding van de armoede doelmatiger aanpakken. Daarmee begint hij letterlijk bij de grote vissen. Bekijk hierboven de reportage over zijn plannen.

De Molukse gouverneur Murad Ismail is vastberaden om zijn provincie stapsgewijs uit armoede te halen. Dat blijkt uit een interview die hij eerder heeft gegeven, samen met de Partij Perindo die hem steunt. Zie filmpje!

“De Molukken behoort tot de rijkste zeegebieden ter wereld. Op nummer één staat Scandinavie, op twee Alaska, daarna Noorwegen en Zuid China. Dan komt de Molukken en Noord Molukken. Dat is onze rijkdom, echter staan wij toch op nummer vier van de armste provincies in Indonesië. En vanaf 2011 tot 2017 op nummer 3”, zo zegt de nieuwe gouverneur.

“Daarom voel ik me geroepen om Maluku op te bouwen en voor welvaart te zorgen. Want ik zou me zondig voelen als ik dat niet zou doen. De Molukken is buitengewoon rijk. De zee alleen al”.

Afgelopen week vond de eerste internationale conferentie van de marine wetenschap- en technologie plaats in de Molukken. Dit was nog onder leiding van zittend vice-gouverneur Sahuburua.

Bron: iNews TV

Total
0
Shares
Related Posts