An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Nieuwe ziekenhuizen Molukken openen hun deuren in 2020

Nog iets langer als twee maanden, dan is het eindelijk zover en opent het nieuwe dr. Johannes Leimena ziekenhuis in Ambon de deuren voor publiek en patiënten. Vorige week werd de officiële inauguratie ceremonie gedaan door Nila Juwita Moeloek de Indonesische minister van Volksgezondheid. Dat deed ze samen met de Molukse gouverneur Murad Ismail. Zie bovenstaande video.

Het maritiem ziekenhuis zal rechtstreeks onder toezicht staan van het ministerie van Volksgezondheid. Minister Nila benadrukt dat er streng zal worden gecontroleerd op hygiëne, de kwaliteit en professionaliteit van medische personeel. En de netheid en service van het gloednieuwe ziekenhuis. Verder ging ze ook langs andere ziekenhuizen en noodziekenhuizen waar gewonden van de aardbeving verbleven.

Gouverneur Murad Ismail was blij met de komst van minister Nila en was haar daar ook dankbaar voor. Hij vond haar aanwezigheid belangrijk. “De betrokkenheid van de minister geeft hoop voor de bevolking. Vooral na de aardbeving met vele gewonden en zieken”, zegt hij.

Nieuwe ziekenhuizen op Ambon en Liran

Naast het dr. Johannes Leimena ziekenhuis op Ambon komt er in 2020 ook een nieuwe ziekenhuis op het eiland Liran, Zuidwest Molukken (MBD). De bevolking gaat al jaren naar Timor Leste omdat dat dichterbij is dan de hoofdstad Ambon. Deze twee nieuwe ziekenhuizen zijn een grote vooruitgang voor Maluku. Men hoeft straks niet meer de grens over te steken om speciale ziekenhulp te krijgen.

Rumah Sakit Dr. Johannes Leimena

De minister van Volksgezondheid en de gouverneur van de Molukken zijn blij met de naam van het ziekenhuis. Johannes Leimena was namelijk een grote Molukse politicus in Indonesië. Hij was onder meer tussen 1957 en 1966 vicepremier van dat land, en was tussen 1946 en 1956 minister van gezondheid onder Soekarno. Hij was in 1950 oprichter van de Christelijke Partij Indonesië Parkindo.

De bouw is gestart op 25 juli 2018 bij Rumah Tiga en telt acht verdiepingen. Het ziekenhuis heeft in totaal 450 bedden en een spoedeisende hulppost. Het gebouw is voorzien van moderne faciliteiten zoals vereist is bij standaard internationale ziekenhuizen. Ook is het bestemd tegen aardbevingen. Zo is gebleken na de aardbeving van 26 september jl.. De regering hoopt nu dat het ziekenhuis in aanmerking zal komen voor een internationaal certificaat. De opening zal plaatsvinden in januari 2020.

Bronnen: Berita Beta, Teropong News, Radio DMS, Carang TV, Berita MalukuRakyat Maluku

Total
0
Shares
Related Posts