An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Nieuwe voetbalclub in hoofdstad Molukken: Jong Ambon FC

AMBON – In Ambon is de nieuwe voetbalclub Jong Ambon FC officieel ingehuldigd door loco-burgemeester Syarif Hadler. De club met als president oud-zanger Ronny Sapulette staat gelijk in het teken van de heropleving van het voetbal in de hoofdstad van de Molukken.

Door Priska Birahy

De loco-burgemeester is er zeker van dat met de juiste begeleiding de beste talenten zullen worden ontwikkeld tot professionele voetballers. “We zijn erg blij met de aanwezigheid van Jong Ambon FC, hopelijk kan met dit momentum het voetbal in Ambon ontwakenen ​​uit een lange slaap”, zei Syarif Hadler tijdens de lancering op het Lapangan Merdeka plein.

Zowel mannen als vrouwen uit Ambon hebben gespeeld voor een aantal grote voetbalclubs in Indonesië en daarbuiten. Het stadsbestuur is ervan overtuigd dat Jong Ambon FC op zoek zal gaan naar nieuw talent uit de Molukken om de velden in de stad opnieuw te verrijken.

Volgens de PSSI Maluku staan er vijfenveertig clubs geregistreerd in de Molukken. De afkorting PSSI staat voor Persatuan Sepak Bola Seluruh Indonesia (Football Association of Indonesia). Een soortgelijke organisatie als de KNVB in Nederland.

“Het doel is om het voor Molukse clubs makkelijker te maken deel te nemen aan de nationale competitie. We schrijven clubs opnieuw in, zodat ze ook voldoen aan de administratieve vereisten van een voetbalclub”, zo laat Sofyan Lestaluhu weten, het hoofd van de PSSI Maluku.

Total
0
Shares
Related Posts