An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Nog steeds vraagtekens bij verdeling opbrengsten Masela-Blok

TANIMBAR – De polemiek over het beheer en de ontwikkelingen van de gigantische gasbel Blok-Masela in de Arafurazee in het regentschap van de Tanimbar-eilanden in de Molukken houdt aan. Zo schrijft CNBC Indonesia.

De lokale overheid van Tanimbar heeft een voorstel in Ambon gedaan om 5,6% van de totale 10% die aan de provinciale regering van de Molukken is toegezegd naar de regentschap te laten gaan. Bupati (regent) Fatlolon vraagt de Tanimbarese gemeenschap om hun medewerking. Ook vraagt hij vertrouwen te hebben in de regionale politici bij de poging om de rechten te verkrijgen die Tanimbar zou moeten krijgen als productiegebied die rechtstreeks te maken heeft met het Blok-Masela. Volgens voorzitter Lucky Wattimury van het provinciale parlement in Maluku zal het moeilijk worden. Dat meldt Tribun Ambon donderdag.

Dwi Soetjipto, het hoofd van de SKK Migas, Special Task Force for Upstream Oil and Gas Business Activities, laat weten dat ondanks deze ontwikkelingen het geen negatieve betrekkingen heeft op de lopende zaken.

Grootschalig lng-project

Inpex-president Takayuki Ueda spreekt van een grootschalig lng-project. Zodra de productielocatie operationeel is zal deze jaarlijks 9,5 miljoen ton lng produceren. Een groot project op het gebied van vloeibaar gemaakt aardgas (lng). In dit offshore-blok heeft Inpex een belang van 65 procent en bezit Shell de overige 35 procent. De gaswinning staat gepland voor productie in 2026.

Bronnen: CNBC Indonesia, Lelemuku, Teras Maluku, Berita Beta, Kompas, Antara News

Total
0
Shares
Related Posts