An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Oceanikz naar Ambon: “Nu het een UNESCO-status heeft, kunnen we hier in 2020 mooi aan bijdragen als Molukse muzikanten”

Speciaal voor het evenement ‘Visit Ambon 2020’ gaat de band Oceanikz uit Nederland optreden in de stad Ambon. Dit tijdens het ‘Ambon Fest Week’ van 17 tot 24 oktober 2020. Ambon heeft sinds vorige week een officiële status als Muziekstad van UNESCO.

Een geschenk uit de hemel voor de vele Molukse artiesten. Zo vindt ook zangeres Bianca Boeloerditty van Oceanikz. “Nu Ambon City of Music officieel geregistreerd staat op de Werelderfgoedlijst kunnen ook wij Molukse muzikanten uit het buitenland hier een mooie bijdrage aan leveren en onze talenten tonen”, zegt ze.

“Wij Molukkers zijn muzikaal en internationaal, we hebben vocalisten, muzikanten en dj’s binnen onze gemeenschap die grote successen hebben geboekt. Nu kunnen we beide gaan gebruiken om onze hoofdstad Ambon en tegelijkertijd derest van Maluku te promoten op een muzikale wijze aan de wereld”, aldus Boeloerditty.

Het ‘Ambon Fest Week’ dat speciaal georganiseerd wordt om Molukkers van waar dan ook ter wereld te herenigen in Ambon en om het toerisme te stimuleren. Duurt een week lang.

Verschillende Molukse muzikanten uit het binnen- en buitenland zullen in de stad een miniconcert geven om te vieren dat de stad jarig is. In 2020 bestaat de hoofdstad Ambon namelijk 445 jaar.

Oceanikz zal speciaal in een Tanimbarese bezetting spelen met o.a.: Bianca Boeloerditty, Selwyn Matrutty, Ambonwhena Aratuaman, Yancy Angwarmasse en Carlo Labobar (uit Ambon). En de Pacifische klanken ten gehore brengen in de Molukken.

Naast Oceanikz gaat de partyband Remmenlos ook naar Maluku toe, om een steentje bij te dragen aan Visit Ambon 2020. Binnenkort maakt de organisatie bekend welke Molukse acts er nog meer uit Nederland naar de Molukken gaan.

Groothandel Amboina is sponsor van
Visit Ambon 2020
AMBOINA.NL

Boek uw reis naar de Molukken
Bij de officiële partner van Visit Ambon 2020 
Asfalea Travel

Total
0
Shares
Related Posts