An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Onderscheiding voor stadsbestuur van Ambon

JAKARTA – Het stadsbestuur van Ambon heeft een rapport met beoordeling gekregen in het verstrekken van hulp aan slachtoffers van aardbevingen in 2019. In het rapport kwam onder andere naar voren dat het stadsbestuur zeer bekwaam en effectief heeft gehandeld. Ambon heeft circa 400.000 inwoners. Het stadsbestuur is verantwoordelijk voor vijf districten: Kecamatan Nusaniwe, Kecamatan Sirimau, Kecamatan Leitimur Selatan, Kecamatan Teluk Ambon Baguala en Kecamatan Teluk Ambon.

Tekst Novi Ohorella
Vertaling Zainal Umarella

Woensdag 10 maart 2021 ontving de burgemeester van de stad Ambon, Richard Louhenapessy, op het kantoor van de BNPB Graha in Oost-Jakarta een onderscheiding van de National Disaster Management Agency. Burgemeester Louhenapessy werd vergezeld door de loco-burgemeester en enkele ambtenaren van de Molukse hoofdstad.

Deze onderscheiding laat zien dat de lokale Molukse overheid zeer succesvol in staat is gebleken om samen te werken bij het verstrekken van hulp van de Rijksoverheid aan slachtoffers van de aardbevingen in 2019. Van de in totaal 100% hulp voor woningschade is 92% van de hulp met succes aan slachtoffers verleend via de Pemerintah Kota Ambon (Pemkot).

In een officiële verklaring van de burgemeester zegt hij het volgende: “92% is een zeer hoog percentage voor de realisatie van hulp. Deze onderscheiding stelt ons in principe in staat om alle dienstverlening aan de gemeenschap verder te optimaliseren en om deze nog beter te maken. De overige 8% is te wijten aan een onvolledige administratie en zal verder worden gecoördineerd tussen de lokale overheid en slachtoffers in Ambon stad.”

BEKIJK RINDU TANAH AIR, OPGEDRAGEN AAN 70 JAAR MOLUKKERS IN NEDERLAND KLIK HIER!

Total
0
Shares
Related Posts