An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Onderzoek naar aardbevingen in de Molukken

JAKARTA – Het Indonesian Institute of Sciences, in het Indonesisch Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonesia (LIPI). Zal vanaf november tot december 2020 een maritieme onderzoekexpeditie houden om de aardbevingen en tsunamigevaar in de Molukken te onderzoeken. Dat meldt Tempo.

“Gebieden in Maluku zijn erg actief in seismiciteit (seismische), maar er is weinig onderzoek gedaan en onvoldoende bestudeerd”, zei het hoofd van het Research Center for Deep Sea, Nugroho Dwi Hananto, het afgelopen weekend.

LIPI verklaard dat er in de geschiedenis grote aardverschuivingen plaatsvonden. De verslagen van Georg Eberhard Rumphius (die tot zijn dood in 1702, 49 jaar in Maluku verbleef), een van oorsprong Duitse VOC-koopman die op het Molukse eiland Ambon gestationeerd was voor het Nederlandse koloniale bewind. Schreef dat er in 1674 een grote aardbeving en tsunami plaatsvond in Ambon waarbij meer als 2000 mensen omkwamen.

Bij de onderzoekexpeditie zullen binnen- en buitenlandse partners van onderzoeksinstituten worden betrokken. Ze zijn van plan om het door LIPI beheerde Baruna Jaya VIII Research Ship, hiervoor te gebruiken. Het schip, dat in 1998 werd gebouwd op de scheepswerf Mjellem en Karlsen in Noorwegen, is ontworpen om onderzoek te kunnen doen op het gebied van mariene biodiversiteit, oceanografie, geologie of geofysica.

Total
0
Shares
Related Posts