An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Politie onderzoek naar illegale goudwinning Gunung Botak gaat door met getuigenverhoren

De politie op de Molukken is bezig met een grote onderzoek naar corruptie rondom de illegale goudwinning op Gunung Botak, de recherche heeft drie hoge ambtenaren van de provinciale overheid als getuigen opgeroepen. Dat meldt Siwalima News.

Volgens bewoners en studenten brengen mijnwerkers ernstige schade aan het milieu in het gebied van de inheemse stammen, bij Gunung Botak op Buru. De Burunezen klagen al lang over gouddelvers in hun gebied.

Gedurende een jarenlang onderzoek zijn vijf bedrijven geïdentificeerd, die grondzuiveringswerkzaamheden moesten verrichten. Zeker één daarvan hield zich ook bezig met goudwinning.

Onder de getuigen bevindt zich ook Martha Nanlohy, zij is het hoofd van de provinciale dienst voor energie en natuurlijke hulpbronnen. Volgens haar was er geen sprake van milieuschade.

De oorspronkelijke bewoners leven relatief geïsoleerd in het inheemse gebied, de groep verzet zich al jaren tegen de goudzoekers, die ze ervan beschuldigen het regenwoud te vernietigen in hun leefomgeving.

 

Bronnen: Siwalima News, Gatra

Total
0
Shares
Related Posts