An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Onrust rond havenproject Ambon New Port en National Fish Barn

AMBON – De Maluku Provincial Government (Pemprov) heeft verklaard dat het proces van Ambon New Port (ANP) en de National Fish Barn (LIN) nog steeds loopt. Dat meldt de lokale Molukse krant Teras Maluku.

Tekst: Novi Ohorella (Correspondent Molukken)

De aanleg van de nieuwe haven op Ambon lijkt naar verluidt niet door te gaan. De projecten Ambon New Port en National Fish Barn dreigen uitgesteld te worden. Acht prominente Molukse politici hebben vraagtekens gezet bij de belofte van de Indonesische regering om de regio als belangrijke handelscentrum te maken. “Het is nog niet vastgesteld of de nationale economische strategische projecten onder de afkortingen ANP en LIN al van de baan zijn geveegd”, zegt de hoofd van de Provincial Transportation Service of the Moluccas, Muhammad Malawat. In een persbericht ontvangen door Teras Maluku is deze verklaring bevestigd door het hoofd van Marine Affairs and Fisheries Office, Abdul Haris.

De coördinerend minister van Maritieme en Investeringszaken van Indonesië, Luhut Binsar Panjaitan, verklaarde dat de twee projecten worden gehinderd, vanwege een actieve vulkaan evenals oude mijnen uit de Tweede Wereldoorlog op de Molukse zeebodem.

De Molukse politici bestaande uit Saadiah Uluputty, Abdullah Tuasikal, Mercy Barends, Hendrik Lewerissa, Anna Latuconsina, Nono Sampono, Novita Anakotta, Mirati Dewaningsih Tuasikal zitten in het Indonesische parlement en trokken aan de bel. Zij hebben een ontmoeting gehad met de minister voor Nationale Ontwikkelingsplanning in Indonesië, Suharso Monoarfa, om hierover te discussiëren.

Saadiah Uluputty: “Voor ons is er geen weg meer terug om de belofte van president Jokowi aan het volk van de Molukken waar te maken. Tot nu toe heeft geen enkele staatsfunctionaris of minister, eenzijdig de Nationale Strategische Projecten die gepland zijn voor de Molukken officieel geannuleerd. De centrale regering mag de potentie van de Molukken en het Molukse volk niet onderschatten. We zullen de president ontmoeten om belangrijke vragen te stellen en wat de centrale regering nu echt voor ogen heeft.”

Bron: Teras Maluku

Total
0
Shares
Related Posts