Onschuldige Molukse koffieverkoper doodmishandeld in Tangerang

JAKARTA – Op Java in Tangerang is een Molukse koffieverkoper doodgeslagen. Het slachtoffer, Johan Titaley, komt oorspronkelijk uit Ambon en laat een vrouw met kind achter. Als hardwerkende vader verdiende hij zijn geld met een rijdende koffiekar en zocht zijn geluk in de grote stad.

Op sociale media zijn beelden te zien hoe hij machteloos op de grond lag en werd mishandeld, hij werd door de daders geschopt en geslagen met motorhelmen. Terwijl omstanders niets deden en mensen doorreden kon één vrouw de brute mishandeling nog deels opnemen.

Tangerang is een stadsgemeente in de Indonesische provincie Banten op Java. Een voorstad van de hoofdstad Jakarta en onderdeel van de metropoolregio Jabodetabek.

Aanleiding

Volgens advocaten en activist Ikhsan Tualeka is hij vermoedelijk mishandeld door militair ambtenaren gekleed in burger en leden van de Pemuda Pancasila, een militante jeugdorganisatie. Die eerder die avond ruzie zouden hebben gehad met enkele Molukse mannen in een café. Waar Johan Titaley overigens niets mee te maken had en geen onderdeel van uit maakte. De daders die dezelfde avond nog op zoek waren naar de groep zagen dat Johan van Molukse afkomst was en vielen hem zonder pardon aan. Zo verklaard Tualeka op zijn sociale media.

Facebook bericht Ikhsan Tualeka

Het verhaal wordt via sociale netwerken gedeeld.

Eén van de familieleden meldt dat het slachtoffer op maandag 16 maart is overleden aan zijn verwondingen en inmiddels naar de Molukken is overgebracht. De nationale Molukse organisatie ‘Maluku Satu Rasa, Salam Sarane’ afgekort M1R heeft het transport ondersteund. Ook hebben zij de familie bijgestaan in Jakarta. Johan Titaley was 37 jaar.

Lees ook: Tangerang News
Foto: Facebook

Exit mobile version