An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Onthulling Moluks monument Breda

Vrijdag om 18 uur een bijzonder moment in de Driesprong oftewel de Molukse wijk van Breda. Dan is de onthulling van een monument ter nagedachtenis aan de komst van de eerste generatie Molukkers naar Breda in 1963. De burgemeester van de stad is morgen ook aanwezig en zal een toespraak houden.

Na de onthulling is er een afterparty om de vrijdagavond op z’n Moluks feestelijk af te sluiten. Het feest wordt mede mogelijk gemaakt door Visit Ambon 2020. Zie flyer onderaan de text.

De gedachte achter het monument is niet alleen ter nagedachtenis van onze eerste generatie ouderen. Het is alles omvattend, de focus ligt ook op het behoud van ons Moluks erfgoed in de toekomst. Het monument vormt een brug van het verleden naar het heden.

“We hebben gekozen voor een locatie dicht bij de kerk, waarom? Omdat ik van mening ben dat geloof en cultuur nauw aan elkaar zijn verbonden. Op deze manier is het ook voor het menselijk oog zichtbaar dat beiden (geloof en cultuur) van elkaar onlosmakelijk zijn. Wij kunnen de Heer niet passeren om zo bij onze overgrootouders te komen”, aldus de voorzitter van de Molukse wijkraad Eli Matitahatiwen.

VISITAMBON2020.COM

Total
0
Shares
Related Posts