An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Ontmoeting tussen regent Tanimbar en het Japanse Inpex

De lokale autoriteiten van de Tanimbar-eilanden en het Japanse Inpex hebben begin deze week een meeting gehouden in Jakarta om verschillende zaken te bespreken over het Masela-Blok. Eerder vorige week heeft gouverneur Murad Ismael al een ontmoeting gehad met de president-directeur van Inpex, de heer Akihiro Watanabe.

De regent (Bupati), Petrus Fatlolon van de West-Zuidoost Molukken ging ook in gesprek met de president-directeur. Het belangrijkste dat de regent tijdens de bijeenkomst heeft overgebracht, had te maken met de nieuwe situatie in Lermatang, het deelgebied in het zuiden van Tanimbar, als één van de toekomstige locaties waar de gemeenschap ongeveer 300 hectare grond aan bepaalde partijen had verkocht. De regionale regering vreest dat dit een impact zal hebben op het proces van grondverwerving ten behoeve van de infrastructuurontwikkeling van het nationale strategische project indien later wordt bepaald dat de locatie zal worden gebruikt.

“De regionale overheid blijft ook streven naar meer aandacht voor de dorpsgemeenschappen, zodat ze niet langer land verkopen, vooral in het gebied Lermatang en enkele nabijgelegen dorpen”, zei de regent.

Fatlolon bracht ook een aantal andere dingen onder de aandacht aan Watanabe. Namelijk dat er een beroep moet worden gedaan op lokale aannemers. Bovendien heeft hij Inpex ook gevraagd om de regionale overheid openlijk te informeren met betrekking tot het aantal werknemers en het soort werk dat er straks wordt verricht voor de bouw van faciliteiten, zodat de regering de lokale gemeenschappen kan voorbereiden.

“Op dit moment heeft de overheid ongeveer 80 Tanimbarezen een opleiding gegeven om straks een functie te kunnen vervullen op het werkterrein. De regering zal nog een extra begroting opstellen dat lokale werknemers straks moet ondersteunen in hun behoeften”, zei Fatlolon.

Bron & Foto: Antara

Total
0
Shares
Related Posts