An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Ontwikkelingen rond gasproject op eiland Tanimbar in Molukken

AMBON – Het raffinaderij voor het gasproject in de Molukken bij Blok Masela op de Tanimbar-eilanden, zal binnenkort operationeel zijn. De gouverneur van Maluku, Murad Ismail, heeft gisteren vanuit zijn kantoor in de hoofdstad een decreet ingediend.

Door middel van een virtuele meeting werd er overleg gevoerd tussen de gouverneur van Maluku, het hoofd van de upstream olie- en gasactiviteiten (President, Director & CEO Pertamina) Dwi Soetjipto, de pemerintah Kabupaten Kepulauan Tanimbar, en het Japanse olie- en gasreus Inpex als de operator van het Blok Masela.

De gouverneur heeft de betrokken partijen gevraagd aandacht te besteden aan de belangen van het gebied (in dit geval Tanimbar) en om de gemeenschap evenredig erbij te betrekken. “Het is erg belangrijk dat naast het nationaal belang, met de gasvoorraad in onze regio het welzijn van de bevolking ook doelgericht wordt gestimuleerd”, zo stelt hij.

  • Op zijn officiële Instagram account verklaard de gouverneur:

“Ik wil ervoor zorgen dat Blok-Masela positief zal bijdragen aan de welvaart voor de Molukse gemeenschap en veel werkgelegenheid creëert.”

– Murad Ismail, gouverneur van de Molukken

De ontwikkeling van het Masela-veld in de Molukken is gecompliceerd en roept al jaren veel vragen op bij lokale politici, wetenschappers en activisten, sinds de reserves werden ontdekt in 1998. Zoals socioloog dr. Paulus Koritelu van de Pattimura Universiteit in Ambon. Hij roept de bevolking op hun land niet te verkopen vanwege landrechten. Volgens hem moet dat anders worden opgelost, zodat landrechten worden beschermd.

Inpex-president Takayuki Ueda spreekt van een grootschalig lng-project. Zodra de productielocatie operationeel is zal deze jaarlijks 9,5 miljoen ton lng produceren. Een groot project op het gebied van vloeibaar gemaakt aardgas (lng). In dit offshore-blok heeft Inpex een belang van 65 procent en bezit Shell de overige 35 procent. De gaswinning staat gepland voor productie in 2026.

U kunt meer lezen via de volgende (links) bronnen: Detik, Berita Beta, Kontan, KompasKontan

Total
0
Shares
Related Posts