An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Op een leuke manier milieueducatie voor kinderen in de Molukken

AMBON – Vrijwilligers van de Perpustakaan Hatukau Negeri Batu Merah Kota Ambon, zetten zich in voor milieueducatie met kinderen in Asilulu op verschillende manieren. Vrijwilliger Arita Muhlisa organiseert het in een vorm van een spel genaamd ‘Teman Hidup’.

Door Priska Birahy

De kinderen moeten plastic afval verzamelen en in een fles stoppen die het vriendje voor het leven wordt genoemd. Hoe meer flessen er worden gevuld hoe meer beste vriendjes je hebt. Zo werd er afgelopen weekend gespeeld en geleerd over het milieu. Hopelijk zal dit initiatief ook andere milieuorganisaties die met kinderen werken in de Molukken op meer nieuwe ideeën brengen.

Tekst gaat verder onder de banner

‘Dit is ook een eenvoudige manier om ze te leren over ecobrick’, zegt Arita Muhlisa van de Perpustakaan Hatukau Negeri Batu Merah Kota Ambon.

Het initiatief werd afgelopen zaterdag overigens in een grot gehouden aan het strand. De kinderen kijken daar hun ogen uit in een rustige en natuurlijke omgeving. Arita en de andere vrijwilligers zullen binnenkort terugkomen om de flessen te tellen.

Ecobricks zijn plastic drinkflessen verpakt met niet-biologisch afbreekbaar afval, deze volgestopte plastic flessen kunnen vervolgens gebruikt worden als bouwmateriaal. Wereldwijd zetten milieuorganisaties ecobricks in. Ook moet het mensen bewust maken over de gevolgen van consumptie en de gevaren van plastic.

BEKIJK RINDU TANAH AIR, OPGEDRAGEN AAN 70 JAAR MOLUKKERS IN NEDERLAND KLIK HIER!

Total
0
Shares
Related Posts