An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Opening nieuwe Siloam ziekenhuis in hoofdstad Molukken

AMBON – De burgemeester van Ambon, Richard Louhenapessy, opende op woensdag 29 juli 2020 het Rumah Sakit Siloam in de hoofdstad van de Molukken. De inhuldiging van het splinternieuwe ziekenhuis gebeurde in het bijzijn van de directie en doktoren van het Siloam.

De opening komt op het juiste moment volgens de burgemeester. Het zal een grote bijdrage leveren tijdens deze corona-epidemie. Zo laat ook het ziekenhuis weten. Louhenapessy benadrukt dat de Pemerintah Kota Ambon al zes jaar lang bezig is met het realiseren van het ziekenhuis. Om de gezondheidszorg te verbeteren en meer lokale werkgelegenheid te creëren.

De burgemeester had de gelegenheid om een ​​aantal kamers te bekijken met de directie en personeel. En werd vergezeld door loco-burgemeester Syarif Hadler, stadssecretaris Anthony Latuheru en het hoofd van de Gezondheidszorg van Ambon, dr. Wendy Pelupessy. Het particuliere ziekenhuis met 12 verdiepingen en 600 kamers beschikt over een Intensive Care afdeling (ICU), isolatiekamers, CT-scanner, operatiekamers, een laboratorium en apotheek. Ook beschikt het over 105 bedden voor Covid-19 patiënten.

Internationale doktoren

Siloam heeft tot nu toe totaal 35 vestigingen, waaronder ook in Jakarta, Bali, Sorong (Papua) en Kupang (NTT). De ziekenhuizen staan bekend om hun moderne gebouwen. Tevens werken er doktoren uit heel de wereld die zijn gespecialiseerd op meerdere gebieden. Met een groot en gespecialiseerde ziekenhuis in de hoofdstad van Maluku, wordt het nu ook makkelijker voor patiënten van omliggende eilanden. Zij hoeven bijvoorbeeld niet meer ver naar andere provincies te reizen voor speciale behandeling.

Corona-update: Molukken, Noord-Molukken, Papoea, West-Papoea

Maluku
Positief: 1093
Genezen: 699
Overleden: 23

Maluku Utara
Positief: 1530
Genezen: 328
Overleden: 48

Papua
Positief: 2976
Genezen: 1397
Overleden: 33

Papua Barat
Positief: 430
Genezen: 292
Overleden: 6

Total
0
Shares
Related Posts