An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Opnieuw bevingen in midden van de Molukken

Een aardbeving met een kracht van 3,3 en 4,3 heeft in de grootste stad van de Molukken, Ambon, en het moedereiland Seram opnieuw paniek veroorzaakt, er zijn nog geen berichten van slachtoffers.

Volgens getuigen waren de trillingen niet overal te voelen en anders lichtbaar. Volgens de meteorologische dienst van Indonesië, BMKG, tot in Fak Fak, West Papua. Veel mensen in de Midden-Molukken hebben hun huis verlaten uit angst voor meer bevingen. Het was niet de eerste beving op woensdag. Vorige week was er al een krachtige aardbeving van 6,5 op schaal van Richter. Met honderden naschokken de dagen erna. Duizenden mensen zijn hierdoor gevlucht.

Op donderdag 26 september werd de Molukken hard getroffen door een zware aardbeving. Deze beving kostte aan 31 mensen het leven. Daarnaast raakten er zeker 179 gewond.

Waarschuwing voor hoge golven, maar niet voor tsunami 

Het BMKG heeft een vroege waarschuwing gegeven voor hoge golven bij de Arafura en Bandazee tussen de 1,5 en 4 meter, maar niet voor een tsunami. Dat meldt ook Siwalima News.

De gebieden die hier rekening mee moeten houden zijn: De Banda-eilanden, Kei, Leti, Tanimbar, Aru-eilanden, West Seram, Buru, Ambon Lease en het zuiden van Ambon.

Reisadvies 

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken meldt: “De Nederlandse ambassade in Jakarta zoekt uit hoe de lokale situatie is. Bent u in dit gebied en in of rond de stad Ambon? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten. Bent u in dit gebied met een georganiseerde reis? Houd dan contact met uw reisorganisatie of met de ambassade via +31 247 247 247, of via Twitter @247BZ”, aldus Buitenlandse Zaken.

Lees ook: Statement ‘Hulpactie Maluku’

Total
0
Shares
Related Posts