Oprichter Black Brothers van ‘Sajojo’ overleden

SAJOJO

Politicus en muziekproducer Andy Ayamiseba is gistermiddag overleden. Hij was lid van de ULMWP-bestuurscommisie. En een leidende figuur binnen de West Papua National Coalition for Liberation (WPNCL). Ook had hij op politiek niveau nauwe banden met Molukkers die strijden voor de RMS.

Hij was een van de oprichters van de legendarische muziekgroep Black Brothers uit West Papua, de makers van het nummer ‘Sajojo’. Die jaren aan top stonden in de Pacific. En manager van de Moluks-Papoea band Mapoga uit Hoogeveen, die bekend werden met het nummer ‘Diru Nina’ op de bekende LP “Moluccan Moods”. Een Moluks muziekproject in de jaren 80 in de Paradiso te Amsterdam.

Op 3 november kreeg zijn familie te horen dat hij niet lang meer te leven zou hebben. Hij kampte met een chronische diabetische ziekte en andere bijbehorende medische complicaties.

Sajojo

Hierboven de muziekvideo van de tijdloze hit ‘Sajojo’ van de Black Brothers. Het nummer werd later ook nog eens gespeeld door de Molukse groep Houjstd Band uit Breda in Nederland en tal van andere groepen in Indonesië. Waardoor het nummer nog eens 20 jaar later grijs werd gedraaid in binnen- en buitenland.

Mobiele versie afsluiten