An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Oproep voor Molukse musici en muziekliefhebbers

Volgend jaar met 70 jaar Molukkers in Nederland verschijnt een publicatie met als (werk) titel Musik Maluku. Voor deze publicatie is er nu een oproep geplaatst voor Molukse musici en muziekliefhebbers om aan die publicatie mee te werken. Meer informatie over de opzet, oproep en initiatiefnemers is te vinden op www.musikmaluku.nl.

Beknopte geschiedenis van de Molukse muziek in Nederland en Maluku/Indonesië. Op dit moment zijn, Rein Spoorman en Victor Joseph bezig met een publicatie/gids over Molukse muziek en beoefenaars. Op de website kunt u meer informatie lezen over de aanleiding en achtergrond van deze uitgave. Voor dit initiatief vragen ze de medewerking van ensembles en artiesten om hun gegevens op te sturen. De gegevens komen in de publicatie en/of de website. Deze oproep betreft zowel ensembles als artiesten die regelmatig hebben opgetreden in het landelijk circuit, als ook artiesten en ensembles die een rol hebben gespeeld of een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de Molukse muziek binnen de Molukse gemeenschap.

De initiatiefnemers werken onder andere met muzikant/acteur Enteng Tanamal uit Jakarta. In de loop der jaren heeft hij naam gemaakt als manager en producer van een reeks bekenden uit de muziekwereld. De jaren zestig en zeventig had hij onder andere artiesten als Broery Pesulima en Bob Tutupoly onder zijn hoede. Velen anderen zou hij later in zijn uitgebreide netwerk steunen zoals Yopie Latul en Glenn Fredly.

Het betreft de volgende gegevens:

– Beschrijving (artiest/ensemble/groep)
– In welke periode actief, oprichting plaats, jaar / samenstelling / hits, soort repertoire / bekende nummers, info waar te vinden (foto, CV etc.).
– Titels LP’s/CD’s of youtube clips/live opnames
– Contactadres
– Foto’s (minimaal 300 dpi, bij voorkeur als .tiff of .png bestand)

Grote bestanden sturen via www.wetransfer.com. De deadline voor verzending per mail is 15 oktober 2020. U kunt die informatie op sturen via de mail: info@musikmaluku.nl

Op de foto hierboven ziet u opa Bing Leiwakabessy uit Ambon, de legendarische steelgitarist die ook zijn bijdrage levert.

Total
0
Shares
Related Posts