An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Optimisme over groene zone in hoofdstad Molukken

AMBON – Momenteel bevindt de stad Ambon zich nog steeds in de gele zone. Ambon is de belangrijkste eiland en poort van de Molukken. De hoofdstad en tevens het dichtstbevolkte eiland. De Molukse hoofdstad telt alleen al ruim 400.000 inwoners.

De lokale overheid, Pemerintah Kota Ambon, is optimistisch dat het vaccinatieproces zal worden voortgezet en dat hun gestelde doel binnen een paar weken zal worden bereikt.

Volgens INFO-AMBON, het persbureau van de Ambonese overheid, zijn ze voorzichtig optimistisch over groene zone in de hoofdstad van Maluku.

“We zijn optimistisch dat we green zone worden”, zegt Joy Adriaansz van de Covid-19 Task Force in Ambon stad.

Tot en met maandag 22 november zijn in Ambon 366,635 vaccinaties toegediend. Daarvan zijn 229.089 eerste vaccinaties (83.55%) en 137,546 tweede vaccinaties (50,16%).

Er is een ‘duidelijke afname’ van het aantal dagelijkse gevallen van het coronavirus. Maar de lokale overheid blijft daarnaast waakzaam.

“Met name om de uitvoering van het vaccinatieprogramma en de toestand van Ambon stad in het algemeen te blijven evalueren”, aldus het persbureau INFO-AMBON.

Bronnen: Info-Ambon Times Indonesia Antara Maluku Berita Beta
Total
0
Shares
Related Posts