An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Oudejaarsavond in de hoofdstad van de Molukken

De Ambon City Government (Pemerintah Kota Ambon) en de provinciale regering van de Molukken zullen de jaarwisseling in de nacht van 31 december 2019 en 1 januari 2020 gezamenlijk met de inwoners vieren. Met een muzikale omlijsting gecentreerd op Ambon’s Lapangan Merdeka plein.

Naast het Lapangan Merdeka, zullen er ook een aantal andere feestelijke punten zijn. Namelijk het Tapal Kuda Air Salobar in de omgeving Nusaniwe, Mall ACC bij het Baguala en Letisel district. En bij het monument Leimena Poka in het district gebied Teluk Ambon.

Lees verder onder de banner

“Dit jaar wordt oudejaarsavond georganiseerd in samenwerking met de provinciale regering van de Molukken”, vertelde burgemeester Richard Louhenapessy aan de pers.

Volgens de burgemeester zal het momentum van de jaarwisseling in Ambon worden gekenmerkt met het verschijnen van diverse Molukse muzikanten en kunstenaars in Ambon stad. Omdat de hoofdstad officieel als muziekstad op de werelderfgoedlijst staat. “Dus we programmeren artiesten uit Ambon als de identiteit van onze muziekstad”, zei hij.

Sheyla Lestaluhu

Een van de nieuwe grote Molukse artiesten is Sheyla Lestaluhu, zij deed mee met de Indonesische Dangdut League (LIDA) 2019. En is razend populair geworden bij de lokale bevolking. De zangeres is één van de hoofdacts. “Ik heb persoonlijk gecoördineerd met de producenten van LIDA en ze zal in Ambon optreden aan het begin van 2020”, benadrukkend voegde Louhenapessy eraan toe: “Sheyla is maandagochtend al in Ambon aangekomen.”

Naast Sheyla Lestaluhu treden ook Doddie Latuharhary, Putry Pasanea en de legendarische Joyce Pupela op (foto: Instagram) 

De evenementen voor vanavond is bedoeld om de sociale communicatie tussen inwoners van Ambon te blijven harmoniseren. Over het hele eiland, met Ambon stad als centraal middelpunt wonen meer dan 400.000 mensen. Bovendien is onze hoofdstad nu officieel als een op muziek gebaseerde creatieve wereldstad binnengekomen.

“Dus de jaarwisseling is niet alleen met schitterende vuurwerk over de stad, maar hoe je de sociale harmonie van de inwoners van Ambon City kunt handhaven en de identiteit van Ambon als muziekstad kunt laten zien. We moeten altijd positief en vooruitstrevend blijven”, zei de burgemeester.


VISITAMBON2020.COM

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Pesona Meti Kei 2018

Donderdag is het festival Meti Kei begonnen. Een cultureel carnaval op de Kei-eilanden. Het festival heeft tot doel…