Over ons

TIFA Magazine is een Moluks-Nederlands mediabedrijf dat een tijdschrift, website, evenementen- en muziekproductie omvat. Het werd opgericht in 2012 en het bekendste product is het evenement Molukse Dag op Kwaku, een co-productie voor het Kwaku Summer Festival in samenwerking met Stichting Rhythm of Maluku. Sinds juli 2019 wordt er een Nederlandse uitgave van het tijdschrift en de website gemaakt.

De website bevat content over Moluks nieuws uit Nederland, de Molukken en Indonesië. Met rubrieken uitlopend van entertainment, sport, nostalgie, cultuur, geschiedenis, politiek en natuurlijk muziek. Maar dat zal op de nieuwe website er anders uit zien. Sommige rubrieken komen te vervallen en komen er andere rubrieken voor in de plaats.

In 2013 organiseerde TIFA Magazine het evenement Club Moluccas in Utrecht daarna volgde er nog een tweede editie in 2014. In 2016 kwam TIFA in contact met de organisatie van het Kwaku Summer Festival en zo ontstond de samenwerking om de Molukse Dag op Kwaku te organiseren. Op 30 juli 2022 tijdens het lustrum van de Molukse Dag op Kwaku vond de eerste officiële afterparty plaats in de Melkweg Amsterdam. Het platform is in de loop van de jaren uitgebreid met verscheidene initiatieven, zoals evenementen, een papieren uitgave en het bijdragen aan maatschappelijke projecten.

VERNIEUWING

Na tien jaar is het anno 2022 tijd voor vernieuwing en meer overzicht op de zaken dat er voor ons toedoet en ons te houden aan ons concept. Zoals het uitbrengen van ons jaarlijkse magazine, exclusieve interviews, het organiseren van evenementen en het uitbrengen van muziek.