Paardrijden op een eiland in de Zuidwest Molukken

MOA – Wist u dat paarden in de Zuidwest Molukken echt onderdeel zijn van de gemeenschap? Paardrijden op straat, in het dorp maar ook op de doorgaande weg, is heel normaal. Paarden zijn opgenomen in de samenleving, hebben een eigen plek op het landschap. Iedereen en alles hoort erbij en heeft een eigen plek.

Mocht u nog eens in de Molukken zijn en wilt u het strand eens vanaf een paardenrug beleven? Dan moet u in Maluku Barat Daya zijn. Zo zegt waarnemend regent Melky Lohy. De Gunung Kerbau is een ander soort berg in vergelijking met de rest van de bergen op de Molukse eilanden. Gouverneur Murad Ismail liet tijdens zijn werkbezoek begin deze maand weten dat paarden het traditionele vervoermiddel is voor de gemeenschap in MBD, en dat het nog steeds door de lokale bevolking in stand wordt gehouden.

“Gunung Kerbau en de paarden zijn de identiteit, karakter en de uniciteit van dit gebied”

– Gouverneur Murad Ismail

Maluku Barat Daya wordt ook wel vergeleken met Mount Buffalo. Het is de nummer drie van meest populaire hooglanden in Indonesië en ontving in 2019 de Anugerah Pesona Indonesia (API) Award.

De Gerakan Jumat Berkuda vereist dat staatsambtenaren (ASN) binnen de lokale overheid van de MBD-regentschap elke vrijdag paarden als transportmiddel gebruiken. Tevens is het de bedoeling dat lokale paardenfokkers in de Zuidwest Molukken worden gestimuleerd.

“Paarden zijn een geschenk van God. En die moeten we goed behandelen.”

– Waarnemend regent van MBD, Melky Lohy

Volgens Lohy zijn er veel regionale budgetten naar het aanschaffen van dienstauto’s of motoren gegaan. Terwijl met de potentie in dit gebied paarden kan worden ingezet als transportmiddel.

Als mensen met de paard naar het werk gaan, helpen zij automatisch luchtvervuiling tegen te gaan. Door paarden van de gemeenschap te kopen, zullen ook de inkomsten van de bevolking stijgen. Het is beter dan al die motoren, aldus Lohy.

Volgens hem is de lancering door de gouverneur van de Gerakan Jumat Berkuda in MBD een goed initiatief, waardoor Tiakur een groene stad en een gezonde stad voor haar bevolking zal zijn.

“Tiakur kan ook een nieuwe toeristenstad worden van MBD, namelijk met paardrijden”, zei hij.

Exit mobile version