An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Pacific Music Conference in Ambon

De Pacific Music Conference die op donderdag 28 en 29 november in Ambon plaats vindt moet de Melanesische eigenschappen van de Molukken bevorderen. De stad staat nu officieel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als City of Music. En gaat zich op muzikale wijze verbinden met andere steden in de Pacific. Dit zal gecoördineerd worden door de organisatie Ambon Music Office (AMO).

Met dit project wilt Ambon de Pacifische muziekgenre opbouwen en verbinden met andere eilanden in de Stille Oceaan, aldus AMO-directeur Ronny Loppies. De Pacific Music Conference werd vanochtend geopend door burgemeester Richard Louhenapessy van Ambon.

“Met deze activiteiten hopen we samen te kunnen werken met landen in de Pacific, om de overeenkomsten op het gebied van muziek in de Stille Oceaan te vergelijken.

Naar verwachting zal van hieruit veel mooie en nieuwe ideeën ontstaan. En past het internationaal bij Ambon als wereldmuziekstad. Zo benadrukt Loppies. Tijdens de Ambon Fest Week volgend jaar van 17 t/m 24 oktober zal er ook een Pacific Night georganiseerd worden.

Het hoofd van het bureau voor cultuur en creatieve economie van Ambon stad, Rico Hayat, zei dat deze activiteiten overeenkomsten en percepties tussen landen in de Stille Oceaan moet evenaren.

Bovendien is het hoofddoel Ambon te introduceren als echte wereldmuziekstad, en om broederschap met andere volkeren in de Stille Oceaan te bevorderen. Hier zullen grote en lokale Molukse muzikanten bij betrokken worden​.

“Het project stond al eerder op de planning, maar was vertraagd vanwege de situatie met de aardbevingen. De provincies Maluku, Papoea en Oost-Nusa Tenggara (NTT) hebben een culturele gelijkenis. Wij zijn namelijk allemaal Melanesiërs”, zegt Hayat.

De bovenstaande muziekvideo is het eerste project dat de Pacifische muziekgenre moet gaan promoten. Het nummer is geschreven door de Keiese reggae zanger Rio Efruan.

“Onze ideeën beginnen bij de stad Ambon, met de Stille Oceaan als uitgangspunt om onze Pacifische eigenschappen via muziek naar buiten te brengen”, aldus Rico Hayat.

Pakket: Package deal ‘Ambon Fest Week’ met vliegmaatschappij Garuda Airlines:

Amsterdam – (via Medan) Jakarta – Ambon – Jakarta – (via Medan) – Amsterdam, incl 1 nacht hotel in de buurt van Cengkareng (heenreis), incl 7 nachten Ambon (Natsepa, City of Santika).

Vertrek data: za 10 oct, zo 11 oct, ma 12 oct (op dinsdag vliegt Garuda Airlines niet), max: 30 dagen (dit ook i.v.m. visum). Terugreis mag flexible maar rekening houdende met max 30 dagen. Prijzen: op basis van gebruik van een twee persoonskamer of eenpersoons toeslag (op aanvraag).

Asfalea Travel vraagt een aanbetaling en de restant reissom mag in termijnen tot de vervaldatum worden voldaan. Dit is ongeveer 6 weken voor de vertrekdatum.

The Natsepa Resort: vanaf € 1.340,- p.p.

Hotel Santika Premiere Ambon: vanaf € 1.305,- p.p.

The City Hotel Ambon: vanaf € 1.270,- p.p.

Uiteraard zijn er ook andere reisschema’s mogelijk. Voor vragen en reserveringen kunt u direct contact opnemen met Asfalea Travel via:

Email: Reservering@asfalea.nl
Telefoon: 020-6239548

Voor vragen en suggesties rondom Visit Ambon 2020 is het mogelijk om een email te sturen naar info@visitambon2020.com.

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Pesona Meti Kei 2018

Donderdag is het festival Meti Kei begonnen. Een cultureel carnaval op de Kei-eilanden. Het festival heeft tot doel…