An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Papoea-leider krijgt Freedom Award in het Verenigd Koninkrijk

Benny Wenda, de voorzitter van de United Liberation Movement for West Papua (ULMWP) heeft de “Freedom Award” van de stad Oxford ontvangen tijdens een speciale vergadering van de Full Council in het stadhuis van Oxford op 17 juli jl.. De onafhankelijkheidsleider en internationaal lobbyist leeft in ballingschap in het Verenigd Koninkrijk.

Benny Wenda ontvangt de Award omdat hij wordt gezien als de boodschapper van het West-Papoea-volk. De politicus gaat de hele wereld rond om te lobbyen voor de onafhankelijkheid van West-Papua. Ook beschouwd men hem als de belangrijkste leider van de Papoea’s die zich los willen koppelen van de eenheidsstaat van Indonesië.

“Deze prijs is niet alleen van mij, maar ook van alle mensen in West-Papoea, als een erkenning van alle West-Papoea’s die onvermoeibaar blijven vechten voor zelfbeschikking en onafhankelijkheid. Ik wil de Oxford City Council bedanken, alle internationale aanhangers maar bovenal alle mensen van West Papua die zich blijven verenigen en samen vooruitgang boeken voor de bevrijding van West Papua”, verklaarde Wenda.

Verenigd Koninkrijk en Indonesië reageren op onderscheiding Benny Wenda

De regering van het Verenigd Koninkrijk ondersteund niet de onafhankelijkheidsstrijd van West-Papua en zegt los te staan en niets te weten dat Benny Wenda deze Award kreeg. Ook de Indonesische regering keurt de onderscheiding voor de onafhankelijkheidsleider af. Zo melden verschillende media in zowel het Verenigd Koninkrijk als Indonesië.

Bronnen: BBCBBC, Asia Pacific Report, CNN Indonesia, ULMWP

Total
0
Shares
Related Posts