An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Papoea’s sluiten lucht- en zeehavens om coronavirus

De regionale regering van Papoea en West-Papoea hebben alle zeehavens gesloten van 26 maart tot 9 april 2020 om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ondanks het besluit van president Joko Widodo om geen lockdowns toe te passen nemen de Papoea’s toch extra maatregelen. Dat melden verschillende Indonesische media.

Het besluit werd belicht en officieel ondertekend tijdens het Forkompinda Provinsi Papua vergadering dinsdag met alle regenten en burgemeesters van de regio.  “Het is geen complete lockdown”, aldus gouverneur Lukas Enembe.

Deze sluiting is gedaan om te voorkomen dat het coronavirus verder het gebied binnenkomt. Het virus is makkelijk overdraagbaar via reizigers. Dit besluit is gemaakt door de regering van de provincie Papua, het directoraat-generaal Zeevervoer van het ministerie van Transport en alle relevante belanghebbenden. Er zijn drie positieve gevallen van COVID-19 in Papoea. Alle coronapatiënten worden behandeld in Merauke.

De provinciale regering (Pemprov) van Papoea heeft de vluchten en toegang tot Bumi Cenderawasih de Sentani Airport officieel gesloten na de noodstatus van het coronavirus in de regio. Volgens de gouverneur moest er onmiddellijk een beslissing komen om de Papoease bevolking te beschermen tegen het dodelijke virus.

Gouverneur van Papua, Lukas Enembe, zei dat van 26 maart tot 9 april 2020 de toegang voor mensen, hetzij over zee of door de lucht, tijdelijk zou worden gesloten, om de verspreiding van het coronavirus in Papua te voorkomen.

“Het transport van goederen en voedsel zal echter nog steeds doorgaan”, zei Enembe na het Forkopimda-bijeenkomst over COVID-19 in Jayapura.

Indonesische minister van Binnenlandse Zaken niet mee eens

President Jokowi heeft de regionale overheden opgedragen om geen lockdowns toe te passen. En de minister van Binnenlandse Zaken, Tito Karnavian, liet weten aan de pers er niet mee eens te zijn dat de provinciale regering van Papoea het vliegveld en haven sluit vanwege COVID-19.

Ma’ruf Amin de vice-president van Indonesië verklaarde donderdag dat het coronabeleid in Papua alleen wordt uitgevoerd zodat het aantal coronapatiënten in het gebied niet zou toenemen.

Bekijk nu bovenstaande video!

Bronnen: Parapara TV, CNN Indonesia, Kompas, CNN Indonesia, Kompas

Total
0
Shares
Related Posts