An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Pattimura Run: ‘Obor Tetap Tinggal Menjala’

Op 15 mei is het wederom Pattimura-dag. Elk jaar wordt op deze dag de Molukse vrijheidsstrijder Thomas “Pattimura” Matulessy herdacht die ruim twee eeuwen geleden de strijd aanging met de Nederlandse koloniale overheersers. Hij is daarmee een inspirerend voorbeeld, ook voor de huidige generaties.

In het kader van deze herdenking organiseert hardloopgroep “Kawan Kawan Maluku Lari” jaarlijks de “Pattimura Run”. Op vrijdag 15 mei 2020 organiseert zij deze Run in Krimpen aan den IJssel. Nu alweer voor de zesde keer, waarmee het een inspirerende gebeurtenis is geworden.

Kawan Kawan Maluku Lari wilt dit evenement elk jaar terug laten komen met de intentie om de strijd van Pattimura te blijven herdenken. Het thema is dan ook steeds “OBOR TETAP TINGGAL MENJALA”, zichtbaar gemaakt door de brandende fakkel die de lopersgroep draagt. Dit staat als symbool om dit gedachtengoed door te geven aan de kinderen die de toekomst zijn.

Echter moet het niet alleen een gedenkwaardige dag worden, maar het moet ook een uiting zijn van verbondenheid met de families op de Molukken en zeker ook met de verschillende Molukse wijken.

Om ook de jongsten bij deze herdenking te betrekken is er voor hen de Pattimura Kids Run. De kinderen krijgen daarbij op een speelse manier uitleg over Pattimura en leven zich daarna sportief uit in een korte Kids Run.

De inschrijving voor deze hardlooptocht staat open voor iedereen. Voor, tijdens en na het sportieve evenement zal aandacht worden besteed aan de historische held Pattimura. Tal van vrijwilligers uit de gehele regio werken belangeloos mee om de Run tot een groot succes te maken.

De opbrengst van de Pattimura Run zal dit jaar geschonken worden aan de slachtoffers van de aardbevingsramp op de Molukken vorig jaar.

Dit jaar zal de Pattimura Run in Krimpen aan den IJssel worden gehouden. De start en finish zal in de Molukse wijk in Krimpen aan den IJssel zijn. Voor de allerjongsten wordt er een Kids Run gehouden in en om de Molukse wijk.

De Pattimura Run is geen gewone hardloopwedstrijd met deelnemers die voor individuele prijzen tegen elkaar strijden, maar de bedoeling is dat de hardlopers gezamenlijk starten, als groep bij elkaar blijven lopen én als groep gezamenlijk finishen. Na afloop van de Run is er een gezellig samenzijn in Stichting Umam voor deelnemers, genodigden, belangstellenden en vrijwilligers. Het programma voor deze avond wordt t.z.t. bekend gemaakt.

Houdt u van hardlopen? Draagt u Maluku een warm hart toe? Wilt u ook een bijdrage leveren aan het goede doel? Dan verwelkomt de organisatie u graag als deelnemer.

De inschrijving voor de zesde Pattimura Run is inmiddels geopend! Via onderstaande link kunt u zich inschrijven. Het inschrijfgeld bedraagt per deelnemer € 15,–. Deelname aan de Kids Run is geheel gratis.

Deelnemers die zich ingeschreven hebben en het inschrijfgeld hebben betaald, krijgen een bevestiging van de inschrijving en de ontvangst van de betaling.

*Link inschrijfformulier Pattimura Run: https://forms.gle/52g5VFQLP5KtnHue7

*Link inschrijfformulier Pattimura Kids Run: https://forms.gle/PKAxNDf68Mq2L8qT8

Voor meer informatie: Facebook Kawan Kawan Maluku Lari: https://www.facebook.com/kawan2malukulari

Total
0
Shares
Related Posts