Peilingen: Verkiezingen in de Molukken en Noord Molukken

Indonesië opende eergisteren de stembussen voor de verkiezingen. Voor het eerst worden op één en dezelfde dag presidents-, parlements- en regionale verkiezingen gehouden – een hele procedure. Volgens Indonesische media staat zittend president Jokowi er beter voor dan presidentskandidaat Prabowo.

Volgens Molukse politici in Indonesië zijn deze verkiezingen erg belangrijk, het bepaalt ook de toekomst voor de Molukken en Noord Molukken. Het peilingsbureau (Tracking Poll) meldt dat oud-generaal Prabowo Subianto en de multi-miljonair Sandiaga Uno de meerderheid van de stemmen in de Noord Molukken hebben gewonnen.

Volgens exitpolls en quick counts in de Molukken heeft daar de zittende president Jokowi en Ma’ruf Amin de meeste stemmen gewonnen. Op nationale en lokale mediaplatformen worden de percentages aangeduid en bijgehouden.

De officiële resultaten van deze verkiezingen, die telt als één van de grootste van de wereld, waarbij 192,8 miljoen geregistreerde kiezers naar de stembus mochten, worden op 22 mei bekendgemaakt.

Bronnen: Satu Maluku, Siwalima News

Exit mobile version