Persconferentie gouverneur Molukken over coronavirus

MALUKU SIAGA C0R0N4

AMBON – De Molukse gouverneur Murad Ismail heeft de bevolking in Maluku opgeroepen om drukke plaatsen te vermijden in verband met het wereldwijde coronacrisis. Ook al zijn er geen meldingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in de Molukken. Zo verklaard hij maandag tijdens een persconferentie in de hoofdstad Ambon.

De gouverneur van Maluku werd vergezeld door voorzitter Lucky Wattimury van het regionaal Moluks parlement, burgemeester Richard Louhenapessy van Ambon en andere hoofden van overheidsinstellingen.

Murad roept de bevolking op niet in paniek te raken. Hij deelde mee dat de openbare plekken nog niet gesloten zullen worden. Pas als er aanwijzingen zijn van het coronavirus zal hij heel de Molukken afsluiten. “Tot nu toe zijn er geen meldingen in onze regio”, aldus de gouverneur. Ook waarschuwde hij het publiek voor hoax berichten.

In de hoofdstad Ambon heeft de burgemeester nog extra voorzorgsmaatregelen genomen vanwege de bevolkingsdichtheid en reizigers. Zo werd duidelijk tijdens een aparte persconferentie. De burgemeester heeft de lagere school Sekolah Dasar (SD) en middelbare school Sekolah Menengah Pertama (SMP) gesloten van 17 t/m 31 maart 2020.

“We moeten wel alert blijven, dus vermijd zoveel mogelijk het winkelcentrum, drukke plekken met grote gezelschappen en volg de hygiëne richtlijnen. Let ook op je kinderen met activiteiten”, zo roept de Molukse gouverneur op. Murad Ismail vraagt de bevolking om te bidden dat het coronavirus de Molukken niet zal bereiken.

Bronnen: Info Ambon, Maluku News, Maluku News, Tribun Maluku, Poros Timur, Kompas

Exit mobile version