Pesona Meti Kei 2021

Donderdag is het festival Meti Kei begonnen. Een cultureel carnaval op de Kei-eilanden. Het festival heeft tot doel het toerisme in Kei te stimuleren en op een creatieve manier de Keiese cultuur uit te dragen tegenover een breed publiek. Het evenement gaat door tot en met vrijdag 29 oktober.

De belangstelling hoofdzakelijk van binnenlandse toeristen is zo groot dat zowat alle hotels in Kei tijdens de festivalweek volledig zijn volgeboekt. Dat melden verschillende lokale media.

Volgens Barnabas Orno de vice-gouverneur van Maluku is het festival erg belangrijk als visitekaartje voor niet alleen de Kei-eilanden, maar voor heel de Molukken. De Molukse politica en parlementslid van de DPR-RI (People’s Representative Council of Indonesia) Mercy Barends vergezelde Orno bij zijn openingsspeech van het evenement.

Kei staat bekend om zijn schitterende lange, witte stranden en kristalhelder water. Deze eilandengroep Maluku Tenggara met ca. 100.000 inwoners ligt tussen de Banda en Aru eilanden.

Kei Kecil is het belangrijkste en meest dichtbevolkte eiland in de Kei-eilanden. Hier ligt ook de hoofdstad Tual en de luchthaven (in Langgur) die Kei met Ambon verbindt.

Bronnen: Berita Beta Tempo Antara
Exit mobile version