An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Pittige actie voor het dorpje Morekau op het eiland Seram

Het Indische restaurant Bandoeng heeft met succes een actie georganiseerd om geld te doneren aan 154 basisschoolkinderen van het dorp Morekau op Seram. Met de donatie kunnen ze de kinderen éénmaal per week een voedzame maaltijd geven.

Vijf jaar geleden zijn ze begonnen met een gezellige en smakelijke avond voor bewoners van het Moluks verzorgingstehuis Tabadila in Middelburg. Tevens was hun doel het kleinschalig project van Anton & Esther Wolvekamp te ondersteunen om voor het eind van het jaar € 2530,00 in te zamelen voor de basisschool van het dorp Morekau.

Eigenaar Mark Leemans: “6 december bestond Bandoeng 45 jaar met nog steeds dezelfde eigenaar sinds de oprichting in 1973. Naast onze jubileumactie met ons Javaans Buffet wilden wij ook graag iets doen voor een goed doel.

“Wij, mijn vrouw van Molukse afkomst en ik, hebben de armoede ervaren op onze reizen naar Indonesië en de Molukken. Vooral die armoede treft daar schoolkinderen die soms nauwelijks te eten krijgen. Ons jubileum was de aanleiding om daarvoor iets te doen.”

 

Bron: De Faam
Foto: Lieneke Sorioa-Leemans

WWW.VISITAMBON2020.COM

Total
0
Shares
Related Posts