Politica Mercy Barends zet vraagtekens bij ontwikkelingen dieselkrachtcentrales in de Molukken

JAKARTA – Parlementslid van de Republiek Indonesië Mercy Barends uit de Molukken zet vraagtekens bij de ontwikkelingen van de dieselkrachtcentrales in Maluku. Dat maakte ze duidelijk tijdens een debat met het ministerie van Energie en Minerale Hulpbronnen.

Van onze correspondent uit Jakarta Novi Ohorella

In het Indonesische parlementsgebouw in Jakarta werd begin deze week gedebatteerd tussen de Commissie VII en de minister van Energie en Minerale Hulpbronnen van Indonesië. De provincie Maluku wordt vertegenwoordigd door Mercy Barends. Ze geeft aan dat er nog te weinig lichtpuntjes zijn in de Molukken. Er zijn 56 eenheden van dieselcentrales in de regio die tussen 2017 en 2019 zijn gestart, maar nog niet actief zijn.

“Ik heb stukken en foto’s ontvangen tijdens een regionaal werkbezoek. In de huidige staat zijn de gebouwde stroompalen bijvoorbeeld al gekanteld omdat ze worden verwaarloosd”, verklaarde zij stellig. Mercy Barends hoopt dat dit zo snel mogelijk kan worden opgelost, ook zegt ze dat elektriciteit voor mensen een noodzaak is die door de overheid geleverd moet worden.

Exit mobile version