An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Politieagenten in de Molukken gearresteerd voor verkoop wapens aan Papoea-strijders

AMBON – Twee politieagenten in de Molukken zijn gearresteerd op verdenking van het verkopen van vuurwapens en munitie aan onafhankelijkheidsstrijders in West-Papua. Dat melden Indonesische media.

De twee agenten zitten vast voor verhoor op het hoofdbureau van de Molukse regionale politie in Ambon. Volgens Kabid Humas Polda Maluku, Kombes Pol M. Roem Ohoirat werd een inwoner van Bintuni in West-Papua betrapt met vuurwapens en munitie. Het opsporingsonderzoek van de Indonesische politie naar de wapens leidt naar de Molukken.

Ohoirat heeft de identiteiten en de rollen van de twee politieagenten, inclusief hun relatie tot de onafhankelijkheidsstrijders, niet gedetailleerd toegelicht. Hij weigerde ook uit te leggen welke soorten vuurwapens en munitie er werden verkocht. De politie doet nog steeds onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De Papoea’s strijden sinds de jaren ’60 voor onafhankelijkheid door middel van aanhoudende protesten in het binnen- en buitenland, lobbyen en het voeren van een guerrillastrijd in de binnenlanden.

Bronnen: Kompas, CNN Indonesia, iNews Maluku

Total
0
Shares
Related Posts