An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

#PrayForAmbonWalk trekt landelijke aandacht

Een succesvolle wandeltocht #PrayForAmbonWalk zaterdagmiddag in Rotterdam. Initiatiefnemers Sofiah van Maanen en Fitrah Umarella, hebben met 50 lopers landelijke aandacht weten te krijgen voor de slachtoffers en nasleep van de aardbeving op de Molukken precies een maand geleden.

Met het geld dat wordt ingezameld gaan ze tenten, kleding en voedsel kopen. Volgens het Rode Kruis zijn er nog steeds meer dan 170.000 mensen dakloos.

“Wij hebben alle mensen opgeroepen die solidariteit voelen, wel Moluks of niet Moluks, het maakt allemaal niet uit waar je vandaan komt om mee te lopen en actie te voeren”, verteld Sofiah van Maanen aan de NOS. Er wordt op verschillende plaatsen in Nederland ingezameld.

Zaterdag ontvingen alle actievoerders een Tikkie met omschrijving: Pray For Ambon. Het doel is om dit betaalverzoek tijdens de walk gezamenlijk te verspreiden en zodoende donateurs te werven. De Tikkie is drie dagen geldig en daarna sluit de actie.

Stichting Molukse Moskee Ridderkerk (SMMR) stelt haar rekeningnummer ter beschikking en zal de donaties op haar rekeningnummer ontvangen. SMMR zal ervoor zorgen dat het totale bedrag wordt overgemaakt naar hun contact op Ambon.

Medio november zullen zij alle donateurs en geïnteresseerden informeren over wat er met het geld is gedaan.

Voor meer informatie: Prayforambonwalk@gmail.com

Total
0
Shares
Related Posts