An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

President Indonesië gaat nieuwe haven bouwen en opent ziekenhuis in Ambon

AMBON – De Indonesische president Joko Widodo is voor een werkbezoek in de Molukken van 24 tot 25 maart 2021. Gisteren bezocht hij de Noord-Molukken. Op zijn agenda staan een aantal bezoeken en zal hij de stadsontwikkeling observeren.

Door Priska Birahy

Zijn eerste bezoek vanochtend was aan het Centraal Algemeen Ziekenhuis (RSUP) dr. Johannes Leimena in Rumah Tiga, Ambon. Daar ging hij heen om het ziekenhuis in te huldigen en de vaccinatie te herzien. Voordat Jokowi het ziekenhuis van het Indonesische ministerie van Volksgezondheid bezocht, ging hij eerst naar de haven Yos Sudarso. Daar voerde hij gesprekken met visserij ondernemers over de havenontwikkeling.

“Ik ben deze ochtend in het bijzonder in Ambon met maar één reden dat we de Ambon New Port gaan bouwen met een 700 hectare nieuw haventerrein geïntegreerd voor een logistieke haven, een vissershaven en de visserij-industrie op één locatie”, zei president Joko Widodo van Indonesië.

Volgens de president moet het de visserijsector ondersteunen in het voordeel van de Molukken. Hij werd vergezeld door minister van Transport Budi Karya Sumadi, minister van BUMN, Erick Thohir en de gouverneur van de Molukken, Murad Ismail, terwijl hij toezicht hield op de uitvoering van vaccinaties in Ambon stad. Het aansluitende bezoek ging verder in Negeri Hitu Lama, Kabupaten Maluku Tengah, voor de vaccinaties. Hierbij was ook de regent (bupati) Abua Tuasikal aanwezig.

Total
0
Shares
Related Posts