President Joko Widodo benoemt Molukse prof. dr. Hiariej tot vice-minister van Recht en Mensenrechten Indonesië

JAKARTA – Woensdag 23 december 2020 heeft president Joko Widodo van Indonesië officieel vijf ministers en zes vice-ministers ingewijd in het presidentieel paleis in Jakarta. De inauguratie werd ook bijgewoond door de vice-president en alle ministers en hoge staatsfunctionarissen.

Van alle ministers en vice-ministers die werden benoemd, was er één afkomstig uit de Molukken, namelijk professor doctorandus Edward Omar Sharif Hiariej. Vice-minister Hiariej is de jongste professor van de Gadjah Mada University te Jogjakarta.

Geboren op 10 april 1973 in Ambon is hij een alumni van SMA 1 Ambon. Prof. dr. Edward Hiariej staat ook bekend als expert op het gebied van strafrecht en is zeer kritisch in het leveren van input met betrekking tot regelgeving en wetten in Indonesië.

“Als persoon die net de verantwoordelijkheid heeft gekregen om plaatsvervangend minister te zijn en leiding te geven op het gebied van recht en mensenrechten, zal ik grondig bestuderen, bestaande problemen identificeren en oplossingen aandragen om de minister te helpen”, legt de nieuwe vice-minister Eddy Hiariej uit.

Tekst: Novi Ohorella
Vertaling: Zainal Umarella

Exit mobile version