An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

President Micronesië over zijn roots op de Molukken

President Peter Christian van Micronesië was een paar maanden geleden op Ambon. Hij kwam daar voor een werkbezoek en om familie te bezoeken. De president heeft een bloedlijn met de Molukken en behoort tot de derde generatie. Hij stamt af van de familie Souisa.

Dit was zijn tweede keer in Indonesië, de eerste keer was in 1990. Toen ging hij ook naar de Molukken om het dorp te bezoeken van zijn vader en grootvader. In een interview hierboven verteld de president over zijn Molukse roots, en culturele gelijkenissen en verschillen tussen Micronesië en Indonesië.

“Ik zie heel veel mooie culturele gelijkenissen. Maar het is juist belangrijk om ook de culturele verschillen te zien en de waarde daarvan. Met respect voor elkaars cultuur en tradities kunnen twee landen goed samengaan. Dit telt niet alleen voor landen, maar ook voor bevolkingsgroepen.”

Verder hoopt hij in de toekomst goede zaken te doen met Indonesië. Ook zoekt hij support voor de economische belangen van Micronesië. Betreft de Molukken wil hij graag een uitwisselingsprogramma met Unpatti (Pattimura-universiteit) en onderzoekers sturen om de Molukse cultuur te bestuderen. Christian ziet ook kansen in de maritieme sector.

Bekijk hier de korte reportage van zijn toespraak tijdens een bezoek aan de Pattimura-universiteit in Ambon.

De president geeft een toespraak tussen het volk in Micronesië 

Bij aankomst op Ambon in juli jl. met vertrekkend gouverneur Said Assagaff

Zie ook: Toespraak President Joko Widodo en President Peter Christian

Total
0
Shares
Related Posts