An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Priska Birahy nieuwe correspondent voor TIFA MAGAZINE in de Molukken

AMBON – Sinds 2014 heeft Priska Akwila Birahy als journalist gewerkt bij grote nieuwsbladen. Inmiddels heeft zij als hoofdredacteur de dagelijkse leiding op de redactie van Teras Maluku en Ambonesia News. De twee nieuwskanalen behoren tot de grootste kranten van de Molukken. Priska Birahy heeft journalistiek gestudeerd aan de Petra Christian University in Surabaya. In die periode was zij daar ook radio-omroepster bij Radio MDC FM.

Van de redactie

TIFA MAGAZINE is erg verheugd dat Priska Birahy het team zal komen versterken als correspondent vanuit haar huidige woon- en werkomgeving Ambon. Haar dagelijkse werkzaamheden en jarenlange ervaring binnen de journalistiek zorgen er voor dat Priska Birahy een belangrijke schakel voor TIFA MAGAZINE vanuit de hoofdstad zal worden. De samenwerking zal onze lezers van nog meer actueel nieuws vanuit Maluku gaan voorzien.

Priska Birahy is geboren op 9 april 1990 in Ambon, maar haar roots liggen in Hulaliu op het eiland Haruku. Ze heeft haar SMAN 2 op Ambon afgerond en is afgestudeerd aan de Petra Christian University Surabaya met de studie in gedrukte en online journalistiek.

Ze heeft onder andere ervaring opgedaan bij grote namen als Radio Surabaya Broadcasters, Jatim.com, News Journalists, Jawa Pos Surabaya en Jakarta Journalists die zich richten op berichtgeving over gezondheid, levensstijl en het grootstedelijk gebied. Priska is ook actief betrokken als coördinator van Creative Ambon. Momenteel woont Priska weer in de Molukse hoofdstad. Naast haar werkzaamheden voor TIFA MAGAZINE blijft ze natuurlijk actief als journalist bij terasmaluku.com.

Met onze correspondent in Jakarta, journalist Novi Ohorella, onze presentatoren Grizzly Nahusuly en Ayu op Ambon, en onze nieuwste aanwinst in Maluku, journalist Priska Birahy, zijn wij van TIFA MAGAZINE er van overtuigd dat wij onze lezers en kijkers zullen voorzien van meer gedetailleerdere berichtgevingen rondom de Molukken en de Molukse gemeenschap daarbuiten.

Total
0
Shares
Related Posts