An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Profiel Dirk Soplanit interim directeur Indonesische voetbalcompetitie Liga Indonesia Baru

Dirk Soplanit werd in 2019 gekozen als interim directeur van de Liga Indonesia Baru (LIB), een commanditaire vennootschap waarin alle 18 clubs van de Liga 1, de hoogste Indonesische betaald voetbalklasse, verenigd zijn. De LIB draagt namens en voor de clubs zorg over de commerciële exploitatie van de media- en sponsorrechten en promotie van het merk.

18 clubs strijden om kampioen te worden van Indonesië met een systeem van promotie en degradatie. Soplanit heeft een grote naam binnen de Indonesische voetbalwereld. Hij is tevens de voormalige directeur van Bank Maluku en Bank Maluku Utara. En was lang het hoofd van de Asprov PSSI Maluku en lid van de Executive Committe (Exco) PSSI  periode 2016-2019. De afkorting PSSI staat voor Persatuan Sepak Bola Seluruh Indonesia (Football Association of Indonesia). Een soortgelijke organisatie als de KNVB in Nederland.

Wat hem kenmerkt is zijn Molukse dialect als hij met de media praat. Soplanit is niet alleen trots als Molukker om deze positie te hebben, maar ook dat hij als Molukker het nationale voetbal mag en kan bevorderen. Zo vertelde Dirk Soplanit aan de lokale krant Satu Maluku.

Total
0
Shares
Related Posts