An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Protest van Aliansi Peduli Maluku tegen komst Indonesische president

AMBON – Een groep demonstranten van de Aliansi Peduli Maluku (APM) zijn woensdagmiddag in Ambon de straat opgegaan om te protesteren tegen het bezoek van de Indonesische president Joko Widodo. Ze zijn van mening dat zijn werkbezoek aan de Molukken geen significante invloed heeft op het directe welzijn van de inwoners.

“We protesteren omdat de president al meerdere keren naar de Molukken is gekomen, maar tot de dag van vandaag zien we aan de statistische gegevens dat de Molukken nog steeds op nummer vier staat als armste provincie van Indonesië. Zo is er nog geen zichtbaar effect op de welvaart”, zei de actiecoördinator en tevens voorzitter van de KNPI-Ambon, Hamid Fakaubun, tegen verslaggevers.

De Aliansi Peduli Maluku wees ook op de corruptiegevallen bij overheidsfunctionarissen in een aantal districten. De APM was van plan om te demonstreren zodra Jokowi woensdagmiddag zou arriveren op de rotonde bij het standbeeld van Dr. Johannes Leimena in Poka. De actievoerders werden uiteindelijk tegengehouden door de politie.

Hamid Fakaubun laat aan de lokale media in Ambon weten dat de APM plannen heeft om rechtstreeks een verzoek in te dienen bij de president van Indonesië om het plan de Molukken als de National Fish Barn (LIN), te annuleren. Omdat het volgens de APM negatieve effecten heeft op lokale kleine vissers en omliggende gemeenschappen.

“We wilden eigenlijk onze boodschap vandaag overbrengen, maar uit veiligheidsoverwegingen hebben we de actie niet doorgezet. We houden ons aan de wet en het mag ons niet in gevaar brengen”, aldus de KNPI-voorzitter van Ambon stad.

Door: Priska Birahy
Foto: Standbeeld van Dr. Johannes Leimena in Poka waar APM wilde demonstreren

Total
0
Shares
Related Posts