Regionale regering Molukken en centrale regering houden overleg in Jakarta

Om de ontwikkelingen op de Molukse eilanden te bevorderen en de wederopbouw na de aardbevingen. Blijft gouverneur Murad Ismail van de Molukken intensief lobbyen en communiceren met de centrale overheid. Begin van deze week nam hij alle regenten en burgemeesters mee naar de Indonesische hoofdstad Jakarta.

De gouverneur van Maluku werd door de Indonesische minister van Transport, Budi Karya Sumadi, uitgenodigd om strategische projecten te bespreken betreft de verkeersinfrastructuur op de Molukse eilanden. Murad liet de regenten en burgemeesters de tekortkomingen van hun gebieden zelf overbrengen.

“Met deze bijeenkomst hoop ik dat de minister een goede begroting kan maken voor de bouw van een aantal strategische projecten op het gebied van transport, voor zowel op land, als over zee en door de lucht. Helemaal nu met de schade en de beperkingen door de aardbevingen in Maluku”, zei hij na de vergadering.

Het provinciale parlement van de Molukken gaat programmavoorstellen indienen, die naar verwachting in 2020, in het programma van het ministerie van Transport zal moeten komen. De minister maakte kenbaar dat op aanwijzing van Jokowi er meerdere dingen prioriteit krijgen. Zoals de ontwikkeling van de Banda Neira Airport, de Mathilda Batlayeri Airport in Saumlaki, op de Tanimbar-eilanden en de ontwikkeling van de luchthaven in Dobo op de Aru-eilanden.

“We begrijpen dat de transportinfrastructuur en -faciliteiten in afgelegen gebieden nog verbeterd en verder ontwikkeld moeten worden. Misschien kunnen niet alle voorstellen snel worden gerealiseerd, maar we gaan kijken wat de prioriteiten zijn”, aldus de minister.

Budi Karya Sumadi werd tijdens de ontmoeting met Murad Ismail en de Moluks provinciale overheid vergezeld door een aantal andere belangrijke afgezanten van de Indonesische regering.

Dit is een goede doorbraak voor de Molukken. En ik ben optimistisch dat onze regio een groter aandeel in de realisatie van het programma van de centrale overheid krijgt”, zei Frangky Papilaya, hoofd van het provinciale transportbureau van de Molukken.

De gouverneur van Maluku, Murad Ismail, ontving de Daftar Isian Pelaksanaan Anggaran (DIPA) en de Transfer ke Daerah dan Dana Desa (TKDD), van de Indonesische president Joko Widodo en vice-president Ma’ruf Amin in het staatspaleis van Indonesië op donderdag 14 november jl.

Bron: Berita Beta

Mobiele versie afsluiten