An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Ramon Rivé draaide het dak eraf tijdens de Molukse Dag op Kwaku afterparty, dat belooft weer veel spektakel op de Pre Party

Ramon Rivé draait op zaterdag 21 januari 2023 op de officiële Pre Party van de Molukse Dag op Kwaku in de Melkweg samen met andere Molukse deejays.

De opkomst van housemuziek in Amsterdam begon in de jaren 90. De tijd van de legendarische clubs IT en Roxy bleek de bakermat van de flamboyante dancescene die in de hoofdstad niet meer weg te denken is. Als jonge twintiger waande Ramon Rivé zich midden in dit extravagante nachtleven en zijn liefde en passie voor housemuziek was geboren. Het duurde niet lang voordat hij zich achter de draaitafels nestelde. Gedreven door deze passie leerde hij zichzelf mixen en bracht hij talloze uren door met het verzamelen van vinyl.

Tegenwoordig is hij niet meer weg te denken uit het Amsterdamse uitgaansleven. Hij zit nu zo’n 17 jaar achter de decks in clubs als de Westerunie, Lovelee, Oliva, Supperclub, Club NL, Club Nyx, Club Up, Veronica boat en The Crane NDSM. In de Chicago Social Club en Oliva organiseert hij elke maand zijn eigen avond.

Naast het draaien en hosten tijdens clubavonden, treedt hij regelmatig op festivals op. Mysteryland, Pacha, Extrema, Bungalup, Verknipt, Wonderland, Parels van de Stad en Amsterdams Verbond, om er maar een paar te noemen. Hij is al 8 jaar resident DJ van Driehoek, een Amsterdams collectief met een jaarlijks podium op Solar Weekend Festival. Op 18hrs-Festival sluit hij dit jaar voor de 4e keer op rij een podium af, altijd met een knal! Ramon Rivé is zelfs een bekend gezicht in de Amsterdamse underground scene en op privéfeestjes. Op bedrijfsevenementen is hij ook in staat om verschillende eclectische sets te doen. Ook in het buitenland heeft hij ervaring om de dansvloeren te schudden. Hij is een vaste artiest van Madero Oceanclub op Curaçao (Nederlandse Antillen). Hij draaide op de wheels of steel bij Club Starzz en Hotel Torarica in Paramaribo (SU), Beachclub Nuevo Y Sur in Malaga (SP) en bij Beachclub Blue Marlin, Tanit Beachclub, Zoo-Project en private villaparty’s op Ibiza (SP) en bij de jaarlijkse Miami Music Week (Florida, USA).

Als je Ramon vraagt naar zijn mixstijl, zegt hij; Tegenwoordig is housemuziek zo gecategoriseerd. Van deephouse/disco/classic house tot minimal/deeptech/UK-garage en techhouse. Als je hem het op de man af vraagt, zegt hij duidelijk: IK SPEEL GEWOON HOUSEMUZIEK.

Total
1
Shares
Related Posts