Het regionale parlement van de Molukken

AMBON – Het regionale parlement van de Molukken wordt opgeknapt, maar de eerste plannen voor 2020 worden al geschrapt, meent de Komisi III DPRD Provinsi Maluku. Het parlementsgebouw dat naast het standbeeld van Martha Christina Tiahahu staat heeft o.a. schade aan het plafond.

Deze week werd bekend dat de renovatie van het parlement die in 2020 rond zou moeten zijn in 2021 verder gaat. En het budget minder wordt. Dit vanwege de corona-epidemie. Zo verklaarde waarnemend secretaris Andrianita.

DPRD Provinsi Maluku

Dewan Perwakilan Rakyat Daerah (DPRD) Provinsi Maluku, staat voor een eigen Molukse regionale regering en parlement. De voorzitter is Lucky Wattimury en vice-voorzitter, Richard Rahakbauw. Die binnenkort vervangen zal worden door Rasyad Effendy Latuconsina.

De provincie is in Indonesië het bestuursorgaan dat als bestuurlijke laag gesitueerd is tussen de centrale overheid in Jakarta en de regentschappen. Het hoofd van de Molukken (Murad Ismail) is de gouverneur (gubernur). De burgemeester (walikota) van de hoofdstad Ambon is Richard Louhenapessy.

Het standbeeld van de Molukse vrijheidsstrijdster Martha Christina Tiahahu naast het regionale parlement van de Molukken

Bron: Teropong News

Mobiele versie afsluiten