An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

RMS-dag 2022 in de RAI Amsterdam

AMSTERDAM – Op maandag 25 april aanstaande zal de 72ste viering van de proclamatie van de onafhankelijkheid van de Republik Maluku Selatan (RMS) plaats vinden in de RAI Amsterdam. De Republiek der Zuid-Molukken is een staat die op 25 april 1950 op Ambon is uitgeroepen.

Het thema is dit jaar ‘Zonder Strijd Geen Overwinning’. Naast diverse toespraken is er ook een programma met een workshop van de RMS, optredens van culturele groepen en muziek.

Ontmoeting RMS, ULMWP en ASNLF

Op dinsdag 5 april jl. heeft in Den Haag een ontmoeting plaatsgevonden tussen Arif Fadhillah, voorzitter van het Presidium Aceh Sumatra National Liberation Front, Benny Wenda, interim-president van de United Liberation Movement for West Papua en mr. John Wattilete, president van de RMS en Umar Santi, minister van BuZa van de RMS-regering. Dat meldt de RMS op hun website.

“De RMS-regering en de twee vrijheidsbewegingen verzetten zich tegen de onderdrukking en bezetting van hun grondgebied door Indonesië”

De RMS-regering in ballingschap- roept in het bijzonder het volk in Maluku, in Nederland en elders verblijvende- op zich solidair te verklaren met de strijd. “Het gesprek had tot doel de samenwerking tussen de drie te versterken. Wij rekenen er op, dat de versterkte samenwerking met ondersteuning van de drie volkeren uiteindelijk zal leiden tot totale bevrijding van het land en volk van Aceh, West-Papua en de Zuid-Molukken”, verklaard de RMS.

Bron: Officiële website van de regering in ballingschap van De Republiek der Zuid-Molukken
Total
0
Shares
Related Posts