An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Sagu Lempeng verkrijgbaar in Nederland

Sagu het basisvoedsel van de Molukken afkomstig van de Sagupalm. Hier worden meerdere lekkernijen van gemaakt. Zoals koekjes en papeda. Een van de snacks is sagu lempeng.

Door Emidiana Hogendorp
– Directrice Groothandel Amboina

Ik herinner mij nog van vroeger dat ik mijn oma dit vaak ‘s ochtend zag dopen in de thee en hier echt met volle teugen van genoot. Het was toen niet mogelijk om dit dagelijks te eten en daarom was zij extra zuinig op de voorraad die er was. We waren afhankelijk van familie of kennissen die de sagu lempeng mee terug namen van vakantie of familieleden die dit opstuurden naar Nederland.

Dit is dan ook de reden waarom Amboina B.V. enige tijd geleden is begonnen met het importeren van de sagu lempeng.

Op Ambon hebben wij onze neef Vence ingeschakeld om dit in te kopen. Hij koopt het in in het Dorp Waai. Binnen een week zijn er 1000 stuks klaar. Vanuit Waai brengt hij dit naar zijn woonplaats Bere- Bere om de sagu vervolgens per 10 te verpakken in plastic, wat hij koopt bij de lokale groothandel. De losse verpakkingen worden weer verpakt in grote omdozen en zijn klaar voor verzending naar Jakarta. In Jakarta worden alle ingekochte producten geladen in de container en vervoerd naar Nederland.

Verkrijgbaar bij toko’s en restaurants

Na ongeveer 6 weken komt dit binnen bij Amboina en voorzien wij de toko’s en restaurants weer van nieuwe voorraden door heel het land. Kortom u hoeft niet meer altijd  te wachten op terugkerende familieleden. Vraag het bij de toko in de buurt en wie weet verkopen zij onze sagu lempeng ook.

Voor meer informatie kijk op www.amboina.nl

Total
0
Shares
Related Posts